1. Este sitio usa cookies. Para continuar usando este sitio, se debe aceptar nuestro uso de cookies. Más información.

Propongo un trivial de la ciudad de ALICANTE.

Tema en 'Historia del Hércules C.F. y material herculano' iniciado por Herculano 1986, 25 Ene 2004.

  1. miguelet

    miguelet Usuario de Champions league

    Ves posant-ne alguna pregunta més, mentre busque allò d'Alfons el Savi i de la Rambla (perquè, evidentment, supose que no te val que baix de la rambla hi ha un riu).
     
  2. Drac_Blau

    Drac_Blau Usuario de Segunda B

    Encara falta per contestaraixò:

    - Què hi ha al subsol de la Rambla?

    - Quin barranc passa subterrani creuant Alfons el Savi?

    I a més propose ara:

    - On està l'edifici que servia de bomba per a les aigües residuals del nou clavegueramen d'Alacant inaugurat a començaments del XX?

    - Quin any es va tancar la draçana interior del Port d'Alacant?

    - Per què l'Esplanada rep el malnom de Passeig del Malecó?
     
  3. miguelet

    miguelet Usuario de Champions league

    Perquè estava ubicada damunt l'antic malecó portuari.

    Ara contraataque jo:

    Quin era el nom anterior de la plaça Gabriel Miró? I el malnom, i per què?
     
  4. groucho

    groucho Usuario de Preferente

    no tiene nada que ver con cuba ?
     
  5. Venegoor

    Venegoor Usuario de Preferente

    Això dic jo, no té res a veure amb Cuba?
     
  6. Drac_Blau

    Drac_Blau Usuario de Segunda B

    El nom l'hauria de consultar (dona'm unes hores que vaja a casa) però el malnom era "Plaça de les Barques", perquè el mar arribava fins allà i era un punt d'atracament de barques. Hi ha fotos molt curioses d'això.
     
  7. Drac_Blau

    Drac_Blau Usuario de Segunda B

    Amb Cuba? per què amb Cuba? No, la resposta és la que ha donat miguelet, a més, hui en dia l'Esplanada està sobre les dixalles d'aquell malecó, que quan es va fer baix es va utilitzar per guanyar al mar una gran quantitat de metres, endarrerint la línia de costa. (Per això el fet de la pregunta de miguelet de la Plaça de les Barques)
     
  8. groucho

    groucho Usuario de Preferente

    os olvidais de esta....
    lo de cuba lo digo porque me suena haberlo leido o escuchado en algún sitio algo relacionado con la explanada y el malecon cubano
     
  9. miguelet

    miguelet Usuario de Champions league

    Wenceslao Fernández Flórez
     
  10. Drac_Blau

    Drac_Blau Usuario de Segunda B

    Però amb qui té relació l'Esplanada no és amb Cuba, és al passeig d'una ciutat de Brasil (ara no recorde quina), que tenia el mateix disseny de tesel·les que després es va possar a l'Esplanada. Aquell passeig ja no existeix, però l'Esplanada era una còpia.
     
  11. groucho

    groucho Usuario de Preferente

    ajá !! perfecto, entonces sería eso lo que yo escuché o leí en algún sitio.
     
  12. miguelet

    miguelet Usuario de Champions league

    Vinga, Drac, digues-me si he encertat aquesta. Per un dia que vaig estar ben orgullós de la meua terra...
     
  13. Drac_Blau

    Drac_Blau Usuario de Segunda B

    Jo no conec la resposta, la pregunta la llançà HiA, i la meva foto estava treta d'una web catalanista, no era meva, jo també estic esperant que HiA ens conteste.
     
  14. Herculano 1986

    Herculano 1986 Usuario de Preferente

    Alacant te 4 títols atorgats pels succecius reis tant aragonesos com castellans. Quins?
    Faltan dos titulos mas. Si alguien lo sabe que lo diga.
    Saludos.
     
  15. Drac_Blau

    Drac_Blau Usuario de Segunda B

    Cert, va ser una errada meva, són ergia i leial.
     
  16. Hulius

    Hulius Usuario de Preferente

    No em digues que és l'unic dia qué vas estar orgullós de la teva terra...
     
  17. miguelet

    miguelet Usuario de Champions league

    Home, potser exagere, però almenys va ser un dia que vam traure els collons, que com els amics i els diners, son per les ocasions.

    Ja que estic, i com que fa molt de temps, quines son les sigles que hi havia abans a l'escut d'Alacant, per què les van llevar, i amb quines s'han sustituit?
     
  18. Drac_Blau

    Drac_Blau Usuario de Segunda B

    Això vaig comentar-ho jo a l'Off-topic farà un mes, com resposta a una pregunta d'Herculà de Còrdova, que deia que perquè a la Casa de Socors les lletres de l'escut d'Alacant no eren ALLA, (A més és era la segona vegada que ho escrivia al fòrum, perquè quan acabava de registrar-me l'any 2002 ja vaig explicar-ho:

    Hi ha un parell de coses que s'han comentat de les que vull parlar. La primera la comenta HdC, quan diu això de les lletres CIIA de l'escut a la Casa de Socors. És curiòs el tema d'aquestes lletres, que no només estan en aquest escut, sinò en tots els escuts que han representat Alacant durant segles, i fins 1954, quan Figueras Pacheco va cambiarles per les actuals ALLA, al fer la normalització de la nostra ensenya. Bé, en realitat, per ser exactes, les lletres no són CIIA, sinò ICAI. Resulta que la persona que va fer el primer motlle de l'escut no va tindre en compte que estava fent el negatiu, i que al traure el positiu les lletres es llegirien a l'inversa. Per això aquesta errada. Però més curiòs encara és el tema de les lletres en sí, perque si vos haveu fixat, CIIA són les lletres de l'escut d'Elx. CIIA significa Colonia Iulia Illice Augusta, (com bé porta en la seva ubicació el nostre amic d'Elx, després de que jo s'ho digués). La raó de que les portara l'escut d'Alacant és que durant segles es va pensar que l'antiga Illice era Alacant. Viravens, cronista d'Alacant que publicà la Crònica d'Alacant el segle XIX, parlava de que Illice seria les deixalles trobades baix el barri de Benalua, i que les trobades al Tossal de Manises serien les de la població d'Alone (ciutat encara no encontrada) la raó que Viravens donava era "Augusta" era un adjectiu que es possava a les Colonies de segona categoria. Una Colonia "Augusta" era del mateix nivell que un "Municipium", així ell deia que CIIA eren les lletres d'una conurbació: Colonia Iulia Illice-Alone. Segons ell, Lucentum havia existit, però molt lluny d'ací. Amb el pas del temps es va descobrir la immènsa errada de considerar Alacant com Illice, i se va donar a Elx el que mai havia d'haver perdut, la seva història. També es van descobrir deixalles a Alacant que parlaven del Municipium Lucentinum. Primer es pensà que Lucentum estaria baix Benalua, fins que les escavacions del Tossal de Manises deixaren clar que Lucentum havia estat allà. Per això, Francisco Figueras Pacheco, al normalitzar l'escut d'Alacant, cosa que feia falta perquè cadascú el representava com li venia en gana, canvià les lletres, i posà ALLA, segons ell: Akra-Leuké, Lucentum, Alacant. Anys després, i amb investigacions del que havia passat amb Amilkar Barca (fundador d'Akra Leuké), es va arribar a la conclusió (i ara aclare el tema que comentava Herculady) de que aquesta ciutat cartaginesa no podia ser Alacant, i que haviem de buscar-la en un altre lloc. Amb el qual les lletres ALLA han quedat en un Alacant-Lucentum-Lucentum-Alacant. No obstant, les últimes escavacions a Lucentum, han decobert deixalles del segle V aC, amb el qual podem dir que tenim una ciutat de 2500 anys...
     
  19. Drac_Blau

    Drac_Blau Usuario de Segunda B

    Encara no m'ha contestat ningú a aquestes preguntes:

    - Nom anterior de la Platja de Sant Joan?

    - Què hi ha baix la Rambla?

    - Com es diu el barran que travessa el subsol d'Alfons el Savi?

    - Quin any es va tancar la draçana interior del Port d'Alacant?
     
  20. miguelet

    miguelet Usuario de Champions league

    Drac, ens hi rendim. Digues-ho, i posa-hi preguntes noves per animar-ne la festa (has vist quant de pronom feble?)
     

Compartir esta página